دخول
بحـث
المواضيع الأخيرة
المتواجدون الآن ؟
ككل هناك 3 عُضو متصل حالياً :: 0 عضو مُسجل, 0 عُضو مُختفي و 3 زائر :: 1 روبوت الفهرسة في محركات البحثلا أحد
أكبر عدد للأعضاء المتواجدين في هذا المنتدى في نفس الوقت كان 35 بتاريخ الجمعة يوليو 01, 2011 9:38 pm
احصائيات
هذا المنتدى يتوفر على 83 عُضو.آخر عُضو مُسجل هو fatma فمرحباً به.
أعضاؤنا قدموا 3620 مساهمة في هذا المنتدى في 569 موضوع
أفضل 10 أعضاء في هذا المنتدى
الساحرة الصغيرة | ||||
roro | ||||
اجمل اخوات | ||||
بطوطه | ||||
Roraa | ||||
noda | ||||
eng_dodo | ||||
ندى | ||||
Ramy | ||||
capochenoo |
المكرونه بالبشاميل
3 مشترك
اجمل اخوات :: المطبخ
صفحة 1 من اصل 1
المكرونه بالبشاميل
يارب تعجبكم الطريقه
المكرونة بالبشاميل ثلاث مراحل :
أولا : مكرونة مسلوقة
ثانيا الحشوة المتوسطة للمكرونة والبشاميل
ثالثا: البشاميل
1-نسلق المكرونة لحد ماتستوي
طبعا تحطي مع المكرونة مكعبات ماجي الدجاج +عودين قرفه+فلفل اسود وتتاكدون ان الملح تمام
2-اثناء المكرونة ماتستوي تكونو جهزتو مفرومة تقطعون لها بصل وتقلونه على النار حتي يصير لونه ذهبي
وتحطون معاه فلفل اخضر مقطع مكعبات صغيرة وبعدين تحطون المفرومه عليها وتحركونها لحد ماتقرب تستوي .......وبعدين تجيبون طماطم وسط وتقطعونها مربعات وتحطونها على المفرومة
كذا نكون انهينا الحشوة
3- البشاميل
البشاميل طرق مختلفة ..........كل واحد ومزاجه
اولا نجيب فنجان شاي زيت ونضعه في قدر متوسط ونحطة على النار
بعدين نحط 3 ملاعق كبيرة دقيق ابيض ونحرك بسرعة عشان مايتكتل...ونخليه لين يصير لون الدقيق ذهبي ...
ونكون قبل مانسوي الخطوة هذي مجهزين خمس ملاعق حليب كبيييرة مع خمس كاسات مياه يمكن اقل شوي يمكن اكثر شوي حسب حجم الصينية ..ونخلطهم مع بعض كويس
حتي يتغير لون الدقيق للذهبي نضع عليه الحليب السائل ......وكمان حبة بيض (اللي مايحب البيض مش لازم)
ونحرك بسرعة حتى مايتكتل الخليط
نضع مكعب ماجي ايضا وشوية فلفل اسود وملعقة جبنة كرافت مع البشاميل ونخليه على النار حتي يصير ثقيل ..ونطفي عليه
الان مرحلة التجهيز :
نضع المكرونة المسلوقة في صينية وتكون فى الصينيه مرصوص ورقه جلاش بدل الدقيق فى الارضيه ونضع عليها شوية من مقدار البيشاميل ونخلطها بالمكرونة
بعدين نوزع المفرومة عليه بالتساوي ............بعدين نصب بقية البشاميل على المفرومة
ونخفق حبة بيضة ونسكبها على البشاميل وندخلها الفرن ونشغل النار من فوق لحد ماتتحمر البشاميل
بعدين نطلع الصيينية .........وتقطع وتقدم
وبالهنا وخليكم معي هكمل
ملحوظه : لا تقطعى البشاميا وهو سخن استنى لحد ما يبرد حتى تطله القطعه سليمه
رد: المكرونه بالبشاميل
شكرا يا منمن على الافادة
وان شاء الله هجربها
لانى مش بعرف اعمل اكل
فهتعلم وانا فى انتظار اكلات جديدة
وان شاء الله هجربها
لانى مش بعرف اعمل اكل
فهتعلم وانا فى انتظار اكلات جديدة
رد: المكرونه بالبشاميل
مرسى يا مونى على الحاجات الجامده دى
اممممممممممممممممممممممممممممم
تسلم ايدك
اممممممممممممممممممممممممممممم
تسلم ايدك
roro- نائب المدير
- عدد المساهمات : 765
السٌّمعَة : 12
تاريخ التسجيل : 11/10/2009
العمر : 29
الموقع : اجمل اخوات
اجمل اخوات :: المطبخ
صفحة 1 من اصل 1
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
الأحد يوليو 29, 2012 6:22 pm من طرف noda
» تحميل فيلم ركلام
الأحد يوليو 29, 2012 6:21 pm من طرف noda
» البوم ابو الليف خليك فى النور يا امور 2012
الأحد يوليو 29, 2012 6:18 pm من طرف noda
» البوم سامو زين 2012 الورد الاحمر mp3
الأحد يوليو 29, 2012 6:15 pm من طرف noda
» البوم اليسا 2012 اسعد واحدة
الجمعة يوليو 20, 2012 6:05 pm من طرف noda
» وردة حمراء .... بيضاء .... قنبلة
الخميس فبراير 16, 2012 10:02 pm من طرف noda
» الي بوصل رقم 8 يسجن واحد في الثلاجة
الخميس فبراير 16, 2012 9:58 pm من طرف noda
» هقلك اسم وتقلى يقربلك ايه
الخميس فبراير 16, 2012 9:56 pm من طرف noda
» لعبه سحر
الخميس فبراير 16, 2012 9:42 pm من طرف noda